top of page

Colombia: Caraïbische kust
(07/08/23 - 17/08/23)
Op de Enfield van Bogotà naar Cartagena

Deze route van ongeveer 1.000 km brengt ons van de centrale stad Bogota in het oostelijke Andesgebergte naar de stad Cartagena aan de Caribische kust van Colombia.

Onze rit ons door enkele koloniale steden en de meest representatieve kleine dorpjes van Colombia.

We zullen in contact komen met verschillende inheemse groepen en de magie van lokale culturen ontdekken.

Een rit door het land van magisch realisme.

Ontdek  het échte Colombia

Hoogtepunten

​Villa de Leyva

Barichara

Mompox

Cartagena

Oude Haciendas

Culturele ervaring

Planning

6 augunaar je hotel:

7 augustus start motortour

 

17/8: aankomst in Cartagena

18/8:terugvlucht naar bogotá/ Brussel

Een magische 10 - daagse trip

 

Dag 1 – Bogota  – Ubate

 

Dag 2 – Ubate  – Villa de Leyva

 

Dag  3 – Villa  de Leyva – Barichara

 

Dag  4 – Barichara – Rust dag

 

Dag  5 – Barichara – Giron

 

Dag  6 – Giron – Aguachica 

 

Dag  7 – Aguachica  – Mompox

 

Dag  8 – Mompox – Rust  dag

 

Dag  9 – Mompox  – Tolu

 

Dag 10 – Tolu – Cartagena 

Dag 1 / Bogota – Ubate​

• •

Dag 1 / Bogota – Ubate

Ongeveer. 5 uur rijden - 80% verharde weg

Shuttle van het hotel naar een nabijgelegen locatie buiten Bogota. Introductie van personeel en bemanning, documentatie inspectie en discussie over de route. Vertrek naar Ubate.

Dag 2 / Ubate – Villa de Leyva​

We zullen genieten van de unieke ervaring van het oversteken van het platteland van de groene vallei van Ubate door een eikenbos, typische stadjes zoals Raquira en eindigend in het La Candelaria-dessert voordat we aankomen in Villa de Leyva.

Dag 3 / Villa de Leyva – Barichara

Een pittoreske rit door verschillende soorten vegetatie en land die ons leidt naar de prachtige stad Barichara, uitgeroepen tot nationaal monument in 1978.

Dag 4 / Barichara – RUSTDAG

Tijdens deze rustdag hebben ruiters meerdere opties om uit te kiezen: raften, wandelen naar het rustieke stadje Guane of gewoon ontspannen wandelen door de magische straten van Barichara.

Dag 5 / Barichara - Giron

Dit is een mooie avonturenweg, waar we de mystieke Chicamocha Canyon oversteken, een van de meest bochtige wegen van Colombia. Verbazingwekkende buitenaardse landschappen wachten op ons.

Dag 6 / Giron – Aguachica

Tijdens deze zesde dag ondergaat het landschap een radicale verandering. We laten de weelderige landschappen uit de regio Santander achter ons en gaan de vallei van Magdalena Medio in. We zullen de oversteek van oude ferrobruggen ervaren, omringd door een wilde vegetatie.

Dag 7 / Aguachica – Mompox

Op dit punt van de tour laten we de Andes bergen achter ons en betreden we de vlakke landen. In de middag steken we de Magdalena- rivier over - de grootste en belangrijkste rivier van Colombia - op een zeer rustieke veerboot om naar Mompox te gaan - een beetje schattige en prachtig bewaard gebleven versie van Cartagena.

Dag 8 / Mompox - RUSTDAG

Tijdens deze rustdag kunnen rijders:

  • -  ontspan in het zwembad van het hotel ga paardrijden door een prachtige hacienda ontdek de fijne kneepjes van de filigrana

  • -  een zeer delicaat zilverwerk

  • -  door deel te nemen aan een korte workshop, of heb een onvoorstelbare kano picknick in de Magdalena rivier en zijn moerassen.

Dag 9/ Mompox – Tolu

Op dag 9 raken we de Caribische zee en komen we aan in het prachtige natuurreservaat van San Guare, bekend om zijn witte zandstranden en kristalheldere wateren. Er is een breed scala aan watersporten beschikbaar.

Dag 10/ Tolu - Cartagena

Onze rit leidt ons langs de Caribische kust, langs een mangelweg. Gemengde landschappen zullen de reizigers charmeren. De dag eindigt in Cartagena, een magische vestingstad, een van de mooiste Caribische steden.

AE6AD2E4-EBF8-47D6-BE38-0A161FD315D9.heic
bottom of page